tiistai 17. tammikuuta 2017

Wasabia, koulintoja ja harsosääskiä

IMG_1701-6756RAW

Rocotot olivat saaneet jo sen verran kokoa Garlandin lämpöalustalla, että päätin koulia ne yksittäisiin purkkeihin. Samalla ajattelin, että saan siirrettyä ne parempaan ilmatilaan pienien pleksikupujen alta.

IMG_1701-6762RAW

Taimien näkeminen oli ehkä pienenoinen pettymys. Ne eivät lopulta olleet niin terhakoita kuin olin katsovinani kupujen läpi. Ne näytti myös kärsivän. Päätin kuitenkin jatkaa koulintaa, koska saisin samalla taimet pitemmäksi aikaa rauhaan ja kunnon valon alle. Nykyinen järjestely oli hieman viritys, enkä pitänyt siitä täysin.

IMG_1701-6764RAW

Pettymys jatkui kun aloin kaivamaan taimia ylös purkeista. Niillä ei ollut kunnon juuriakaan. Pitkän puntaroinnin päätteeksi tulin siihen tulokseen, että itäneet taimet olisi pitänyt siirtää nopeammin pois levyn päältä. Näin siksi, että itämisen jälkeen ainakin paprikan taimet pitää siirtää idätyslämpöä alhaisempaan lämpötilaan. Purkeissa oli osittain kuivuuttakin ja tämähän on omiaan olla edistämättä juurikasvua. Lisäksi muutamassa heikosti itäneessä ei ollut lainkaan juurta ja tähän epäilen syylliseksi harsosääskiä, joita tuntuu pörräävän joka paikassa. Harsosääskien toukat kun syövät mielellään nuoria juuria. Yhtään toukkaa en kuitenkaan havainnut.

IMG_1701-6769RAW

Koulinnat suoritin taimikennostoihin. Kasvualustaksi niihin päätyi Coco Agron kookosta ja Biolanin Kylvö- ja Taimimultaa. Kookoksella hain ilmavuutta tuohon alustaan.

Akvaarioon oli jostain päätynyt myös harsosääskiä, vaikka pidin sitä sääskivapaana. Niitä tuntuu olevan taas joka raossa ja niitä pöllähtelee liiaksi. Kylvin kelta-ansoja akvaarioon, jotta ainakin munivista aikuisista yksilöistä päästäisiin eroon. Voi olla, että vahinko on jo tapahtunut ja jossakin kennon ruudussa muhii jo harsosääskien munia. :(

Ilokseni löysin tänään akvaariokylvösten alta ensimmäiset itäneet. Yllätyksekseni ne olivat wasabeja!!  Epäilin juuri aikaisemmin, että lämpölevyn lämpö voisi olla liikaa, mutta mitä vielä, nopea itäminen. No, alensin lämpölevyn lämpötilan 28°C => 25°C ihan varmuuden vuoksi,etteivät itäneet ottaisi nokkiinsa liiallisesta lämmöstä. :)

IMG_1701-6771RAW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...