sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Ahkeraliisojen koulinta

Blogiyhteistyö: Biolan

Ahkeraliisojen kylvöstä on kulunut nyt kaksi viikkoa. Itäminen tapahtui ennätyksellisen nopeasti, viidessä päivässä. Nyt oli vuorossa koulinta.

IMG_1702-6905RAW

Hajakylvönä suoritettu kylvö Biolanin Kylvö- ja Taimimultaan ja Biolanin Kasvuturpeeseen tuotti hienoja sirkkalehtisiä taimia. Tämä oli jopa yllättävää, koska itäneille taimille ei annettu muuta valotusta kuin ikkunasta langennutta auringonvaloa. Ei siis mitään extra valoa.

IMG_1702-6904RAW

Koska hentojen taimien koulinnan kestävyyttä hieman epäiltiin, päätettiin koulinta jakaa kahteen osaan. Kun ensimmäinen koulinta meni hyvin, tehtiin sille jatkoa parin päivän päästä. Koulinnat tehtiin 3x3cm kennostoihin, jossa ahkeraliisan taimet saavat taas kehittyä isommiksi ennen loppupurkitusta. Vaikka kyseessä oli vielä erittäin pienet taimet, oli juurikehitys kuitenkin hyvää.

IMG_1702-6907RAW

Ensimmäinen kennosto täytettiin Biolanin Kasvuturpeella, mutta toisen kennon kanssa tehtiin jo hieman testiäkin. Toinen kenno nimittäin täytettiin puoliksi Kasvutupeella ja toinen puolisko Biolanin Turvemullalla. Turpeen ja turvemullan välillä käydään välillä railakastakin sananvaihtoa, mutta katsotaan pelaavatko kasvualusta samalla tavalla. Näiden suhteen odotankin eroja, mutta en kerro vielä omaa suosikkiani.

Taimien koulinnan jälkeen niiden päälle sihdattiin sihdin läpi ohut kerros Kylvö- ja Taimimultaa. Ohuen kerroksen ajatuksena on saada siirrettyä pohjana olevaan kasvualustaan Kylvömullan mykorritsat ja hyötyeliöt lisäämään hyvinvointia ja tukemaan juurien kehitystä.

IMG_1702-6911RAW

IMG_1702-6910RAW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...