perjantai 3. helmikuuta 2017

Retiisiä vesiviljelyyn?

Youtube on tarjoillut minulle viikon - pari videoita retiiseistä jotka on kasvatettu vesiviljelyssä. En ole ainuttakaan videota katsonut, mutta päätin itse tarttua aiheeseen. Yritän välttää vaikutteiden saamista ja muiden suoraa kopiointia, joten annan ensin omille ideoille tilaa ja tutustun vasta sitten Youtube videoiden tarjontaan.

IMG_1702-6804RAW

Retiisien kaveriksi meni vesikrassia ja perussalaattia, joka tunnetaan myös australialaisena salaattina. Nyt kun salaattien kylvölle on otolliset lämpötilat, on hieman uskallusta myös revitellä.


IMG_1702-6812RAW

Kylvökset tein tällä kertaa täysin uuteen kasvualustaan. Kyseessä on Biolanin uusi kehitysasteella oleva kasvualusta, jota pääsin testaamaan. Kasvualusta on jotain sellaista jota olen aika toivonut saavani näiden aktiivisten chilivuosien aikana ja olen tuotteesta enemmän kuin innoissani. En lähde kuitenkaan tässä avaamaan erikoiskasvualustasta sen enempää, mutta povaan tästä kovaa hittiä. Kesän testit osoittavat oliko oletukseni oikeassa.


IMG_1702-6813RAW

Koeviljelykset päätyivät Ikean Växter vesiviljelyyn. Kehitys saattaa olla alkuun hidasta, koska nyt verstaassa näyttää olevan vain 15°C lämpöä. Sidesalaatissa on kuitenkin tapahtunut kasvua, joten aivan liian alhaalla lämpöjen kanssa ei kuitenkaan olla. Yksi vaihtoehto olisi lisätä päiväksi lämpöä laskemalla LED-valot alemmas, joka toisi jonkin verran säteilylämpöä kasvualustan pintaan. Siten miten se luonnollisestikin lämpenisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...