sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Tomaatit iti vauhdilla

Tomaattien erittäin nopea itäminen löi ällikällä, eikä ikääntyneillä siemenillä ollut mitään merkitystä. Kaksi ensimmäistä itänyttä näkyi jo lauantaina. Aikaa kylvöstä oli kulunut siis neljä päivää. Nyt pinnalla on jo enemmänkin itäneitä ja päiviä on nyt kulunut viisi. Hauska myös havaita, että juuri hankkimistani Sperlin kivakurkuista on myös kaksi itänyt. Kolmaskin olisi varmaan itänyt, mutta sen kasvualusta oli päässyt kuivumaan Ikean purkissa olevan avauksen takia. Nyt tuo reikä on teipattu umpeen.

IMG_1702-6889RAW

Kiinalaiset kivakurkut ovat jo pitkiä, mutta ne olivatkin juuri itäneet kun ne siirrettiin kylvöalustaan. Kolmaskin itänyt siemen tuolla oli, mutta se on jostain syystä hävinnyt jonnekin.

IMG_1702-6891RAW


Sperlin kivakurkut ovat juuri nostamassa päätään. Laatusiemen on näköjään laatusiemen. Näiden itämiseen meni 5 päivää ja tällä hetkellä 2/3 on itänyt. Kiinalaisia on lämmitetty akvaariossa jo 35 päivää eikä niistä ole yhtään itänyt. Jälkimmäisellä yrityksellä lämpimässä ja kosteassa ja itämiseen vaadittiin 2 tusinaa siemeniä ja toista viikkoa aikaa. Hinta tuntuu korreloivan molemmissa tapauksissa erittäin hyvin todellista itävyysprosenttia.

IMG_1702-6893RAW

Vaikka tomaattien näin hyvä itäminen oli yllätys, suurin yllätys löytyikin kennoston alta. Siellä oli nimittäin jo pitkät juuret, vaikka pinnalla oli tapahtunut suhteellisen vähän. Tuonne lämpimään veteen pitääkin pian lisätä hapetin, jotta vältytään juurien mätänemiseltä.

IMG_1702-6896RAW

IMG_1702-6897RAW

Kokeellinen idätysmetodi uudella kennostolla ja uudella kasvualustamixilllä. Innovatiivinen idea, jolla mennään upporikasta tai rutiköyhää metodilla. Joskus on kiva onnistuakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...