maanantai 6. helmikuuta 2017

Wasabia waiko wasabina?

Wasabit alkoivat kärsimään taimiakvaariossani tässä taannoin ja päätin siirtää ne täysin erilaisiin oloihin. Lähtöajatuksena oli liiallinen valo ja lämpö. Wasabi kun on varjon kasvi.

IMG_1701-6789RAW

Siirto tapahtui tällä erää kookokseen jossa oli seassa suhteellisen paljon perliittiä ja vermikuliittia. Istutuksen tein verkkoruukkuun, jotta kasvualusta päästäisi liiallisen veden helposti pois, jos ruukut tässä vielä päätyvät johonkin vesiviljelyjärjestelmään.

IMG_1701-6800RAW

Nyt on viikko vierähtänyt uudelleen purkituksesta ja takana on yhden taimen kuoleminenkin. En uskonut kasvatuksen olevan helppoakaan ja tästä syystä aloin jo suunnitella maltillisempaa idätys ja taimikasvatusmenetelmää. Sillä yrittäisin imitoida luonnollisia oloja mahdollisimman paljon. Tällä ei suoranaisesti ole estettä…, mutta taimien lehtien muoto on pistänyt silmään jo jonkin aikaa. En ole löytänyt ainuttakaan kuvaa jossa wasabilla olisi karvaiset ja pitkulaiset lehdet.

Pitkällisen tonkimisen jälkeen löysin kuvan wasbi-nasta. Sivulla esitetyt kuvat wasabinan pienistä taimista tuntui mätsäävän turhankin hyvin omiin taimiini. Nyt alkoi vaikuttaa siltä, että kasvatankin tässä wasabinaa, enkä wasabia. Niin pieni, mutta niin suuri ero.


Kuva: NamaYasai LLP

Wasabina tunnetaan myös nimellä japaninsinappi, lehtisinappi ja sareptansinappi. Sareptansinapista minulta löytyy jopa siemeniäkin tälle kaudelle. Niitä en ole vielä kylvänyt ja niiden tuottamat taimet ovat siis vielä arvoitus. Tosin sareptansinapin siemenet ovat minulla melko mustia, kun taas “wasabin” siemenet keltaisia.

IMG_1702-6831RAW

Aivan tällaista yllätystä en odottanut. Toistaiseksi en ole kuitenkaan saanut täyttä varmuutta siitä mitä kasvattelen, mutta pahaa pelkään etten kuitenkaan oikeaa wasabia.

IMG_1702-6829RAW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...