tiistai 14. maaliskuuta 2017

Carbon Kick Booster – kasvutehoste

Blogiyhteistyö: Jaakontaika

IMG_1703-7133RAW


Sopiva annostus Carbon Kick Boosterille on 0,5%. Tällöin ruiskute ei ole liian voimakas kasveille ja öljyisyyttä ei esiinny lainkaan. Litran pulloon annostus on 5ml. 500ml:n Booster-pullo on siis erittäin riittoisa.
Kirjoittelin viikko sitten Jaakontaiasta. Vaikka Jaakontaika itsessään on jo loistava kasvutehoste, voidaan sen tehoa vielä kasvattaa lisäämällä sekaan Carbon Kick Boosteria. Boosteri on käytettävissä yksinäänkin, mutta parhain teho saadaan yhdistämällä kasvutehosteet samaan sumutukseen.

IMG_1703-7138RAW

Carbon Kick Booster sisältää rypsiöljyä, emulgaattoreita ja triakontanolia. Triakontanolia on luonnossa monien kasvien, kuten sinimailasen ja sokeriruo'on pintavahassa. Se tehostaa tehokkaasti fotosynteesiä ja parantaa kasvuston tuottokykyä.Triakontanoli vaikuttaa suoraan fotosynteesiä ohjaaviin geeneihin. Ruiskutteen rasvahapot helpottavat tehoaineiden pääsyä soluihin ja vähentävät niiden haihtumista. Hiililannoitteen alkoholit estävät kasvien hiilen puutteen.

Vaikka öljyperäisen aineen ruiskuttaminen Jaakontaian yhteydessä voi tuntua öljyiseltä, ei 0,5% Carbon Kick Boosterin ruiskuttaminen ohessa ole lainkaan öljyistä. Alla olevalla videolla näkyy miten sumute häviää lehden pinnalta. Videon on kooste tunnin ajalta suihkuttamisesta. Sumute häviää lehdeltä videon puolivälissä eli 25-30min paikkeilla.Carbon Kick Booster ei lannoite, vaan kasvutehoste. Se ei ole kasvimyrkky, mutta se on luomuhyväksytty torjunta-aine. Säännöllisesti käytettynä se auttaa pitämään kasvuston vapaana punkeista, ripsiäisistä ansarijauhiaisista ja härmästä. Vahvempana lioksena se käy myös vihannespunkkien torjuntaan jo saastuneissa kasveissa. Omat kokemukset ovat tästä rohkaisevia. Ennen punkkien torjuntaan ryhtymistä, on kuitenkin hyvä tehdä pieniä koeruiskutuksia, jotta kasvien kestävyys väkevämmille liuoksille voidaan selvittää. Öljyisyyden välttämiseksi vahvempia ruiskutuksia tulee käyttää vain havaittuun ongelmaan.

Itse otin Jaakontaian ja Carbon Kick Boosterin käyttöön heti taimille. Olin todella yllättynyt niiden kasvua tehostavasta vaikutuksesta. Ensimmäinen suihkutus osui juuri ruukutuksen jälkeiseen aikaan. Yllätyksekseni normaalia ruukutuksen jälkeistä juromista ei esiintynyt ja parin päivän päästä suihkutuksesta chilit alkoivat puskea jo uutta kasvua. Nyt ruiskutuksia on takana kolme ja kukkanuppujakin näkyy. :)

IMG_1703-7134RAW

IMG_1703-7137RAW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...