sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Lisää kukkakylvöjä

Blogiyhteistyö: Biolan
Tämän kauden kukkien kylvöt ovat olleet toistaiseksi melko vähäisiä, mutta kevään edetessä nämäkin kylvöt tulevat ajankohtaisiksi. Tällä erää kylvettiin kukkia joille suositellaan kylvöä maalis-huhtikuun aikana.

IMG_1703-7150RAW

Tilanahtauden takia kylvöt suoritettiin hajakylvönä. Muovilaatikkoon laitettiin pohjaksi Biolanin Kasvuturvetta ja kylvöalojen rajaus suoritettiin maitopurkista leikatuilla suikaleilla.

 IMG_1703-7152RAW

Kasvuturve ruiskutettiin varovasti märäksi ja annettiin vetäytyä hetken. Siemenet ripoteltiin kostutetun kasvuturpeen päälle. Lopuksi siemenet peitettiin varovasti sihtaamalla pinnalle Biolanin Kylvö- ja Taimimultaa. Näin siemenet saatiin peitettyä kevyesti ja itämistä ja taimettumista parantavalla mykorritsaa ja hyötymikrobia sisältävällä mullalla. Koska mullan kastelu tuntuu olevan eräänlainen akilleen kantapää allekirjoittaneelle, ilmava ja kuohkea turve toimii alla kevyempänä kasvualustana ja näin vähentää vahingollista pitkäaikaismärkyyttä.

IMG_1703-7156RAW

Kun Kylvö- ja Taimimulta oli sihdattu turpeen päälle, oli vielä vuorossa viimeinen kylvös. Nimittäin Suklaakukan kylvö tehdään muista poiketen pinnalle. Kun tämäkin kylvön oli tehty, ripautin pinnalle vielä kosteutta sitovaa vermikuliittia ja nostin laatikon lämpimään.
Ahtaus ajaa väkisinkin innovatiivisiin ratkaisuihin, joten taimivalaisimien päältä löytyy hylly, joka päivän aikana lempeää sopivasti ja yöksi viilenee riittävästi. Lämmin-viileä lämpösykli auttaa monia siemeniä itämisessä ja näin saavutettu itävyys voi olla jopa parempi kuin yhtäjaksoinen idätyslämpö. Kostea kylvös on hyvä peittää läpinäkyvällä muovilla.

IMG_1703-7159RAW

SuklaakukkaKeltakukkainen, yksivuotinen, perhosia ja mehiläisiä houkutteleva kivikkokasvi. Sopii kukkapenkkiin ja laatikoihin. Korkeus n. 30cm. Aurinkoinen paikka tai lievä varjo. Kylvö maalis-huhtikuu, siemeniä ei peitetä. Itää 20-28 vuorokaudessa 18-22°C:ssa.

Samettikukka “Carmen”Ruskeanpunaiset, kerrotut kukat. Runsaskukkainen, kestää hyvin sadetta. Korkeus n. 25cm. Tiivis kasvutapa, sopii kukkapenkkeihin ja laatikoihin. Kylvö maalis-huhtikuu, siemenet peitetään kevyesti. Itää 7-14 vuorokaudessa 18-24°C:ssa.

Ryhmäsamettikukka “Bonita”Yksivuotinen. Kylvö huhtikuussa. Koulitaan n. 3 viikkoa kylvöstä. Korkeus n. 25cm.

IsosamettikukkaSäänkestävä sekoite isoja samettikukkia. Kukkapenkkiin tai laatikkoon. Kukkii runsaasti koko kesän. Kylvetään maalis-huhtikuussa. Korkeus n. 30-40cm.
Korutsinnia “Perserteppich”Tsinnia eli oppineittenkukka. Yksivuotinen. Pienikukkainen sekoite, puolikerrottuja ja kerrottuja. Erinomainen leikkokukka. Värisekoitus muistuttaa persialaista mattoa. Korkeus n. 40cm. Esikasvatus maalis-huhtikuussa, tai suoraan avomaalle touko-kesäkuussa. Itää 8-15 vuorokaudessa, 18-22°C:ssa.

KoristetupakkaYksivuotinen. Kasvaa parhaiten ravinteikkaassa maassa, aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla. Korkeus n. 50-60cm. Kylvö maalis-huhtikuussa. Itää 7-14 vuorokaudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...