tiistai 11. huhtikuuta 2017

Huipputaimia

Taimet ovat aivan huippuja tänä vuonna. En osaa yksiselitteisesti sanoa mistä se johtuu, vaikuttavia tekijöitä kun on niin monia. Harsosääski-invaasion takia kausi myöhästyi pahasti juromisen takia, mutta nyt aikataulua otetaan kiinni vauhdilla. Yksi merkittävä kasvuntehostaja on taatusti ollut Jaakontaika, jota on suihkuteltu säännöllisesti Carbon Kick Boosterin kanssa. Jään jännityksellä odottaman mitä se tekee kasveille, kun siirrytään viileään kasvihuoneeseen, jossa kasvu on normaalisti pysähtynyt lähes kuukaudeksi.

IMG_1704-7280RAW

Yksi merkittävä huomio pitää antaa C. baccatum chileille. Kaikki baccatumit ovat Aji Rojoa. Niin, näitähän ei pitänyt laittaa lainkaan, mutta kasvualustatestiin piti keksiä sopiva ehdokaslajike. Aji Rojo on loistava, mieto-keskitulinen lajike. Se sopii käytettäväksi tuoreena ja kuivattuna. Siitä saa mainioita etikkachilejä ja siitä on sellaisenaan pikkelssiksi tai kurkkupikkelssiin potkun antajaksi. Se on myös erittäin maittava niin vihreänä kuin kypsänä punaisenakin. Jos kaikki menee nappiin, syksyllä on odotettavissa aivan mieletön sato Aji Rojosta.

IMG_1704-7279RAW IMG_1704-7275RAW

Ja mitä tulee rojoihin, niin ne ovat aivan huikeassa kasvuvauhdissa. Olen saanut niihin rehevyyttä ja pituutta aikaiseksi. Nyt ne ovat alkaneet haarautumaan ilman latvontaa ja kukkanuppuja on tulossa erittäin runsaasti. Paksut ja tukevat rungot ovat aivan ainutlaatuisia kasvatteluideni historiassa. Samaa on sanottava haarautumisesta ja nuppujen määrästä tässä vaiheessa.

Olen parantanut valoja vuosi vuodelta ja jälleen kasveja valaisee uudet lumenmäärät. Vaikka valoa on mukavasti tarjolla, ollaan vielä kaukana pienempienkin SPNA lamppujen tehoista. Valon lisääntyneestä määrästä riippumatta baccatuminen päällä ollutta valoa piti nostaa jo roimasti, jotta valo laskeutuu koko pöydän alueelle. Näin ei ole tapahtunut lainkaan aikaisemmin. Tämä kertonee erittäin hyvästä kasvusta.

IMG_1704-7282RAW

IMG_1704-7277RAW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...