sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Tomaattilavojen uudistus

Blogiyhteistyö: Biolan

Vapunaatto oli aamusta oikein mukava ja aurinkoinen. Hieman lämpimämpi sää houkutteli touhuamaan muutoin kylmään kausikasvihuoneeseen. Ensimmäiseksi siellä otettiin työn alle tomaattipenkkien uudistus täksi kaudeksi.

IMG_1704-7388RAW

Viime vuonna lavoihin uusittiin kokonaisuudessaan kasvualustat. Kasvualusta oli peräisin ammattipuutarhalta, joka lahjoitti kauden lopussa viljelysäkit pois. Tämä, jo kahteen kertaan käytetty kasvualusta päätettiin säilyttää lavojen pohjalla, mutta hieman ennallistettuna. Kasvualusta oli itsessään vielä hyvin ilmavaa, mutta todennäköisesti se kaipasi uutta peruslannoitusta. Peruslannoitteeksi käytimme Biolanin Luonnonlannoitetta ja Biolanin Hevonkakkalannoitetta. Näiden lisäksi vanha turve päätettiin kalkita, jotta pH olisi likimain kohdillaan ja että tomaateilla olisi käytettävissään kalsiumia. Kalkitsemiseen käytettiin Biolanin Puutarhakalkkia.

IMG_1704-7390RAW

IMG_1704-7391RAW

Kanan- ja hevonkakkaa laitettiin 2dl kumpaakin aina molempiin lavan puolikkaisiin. Kalkki oli ikävä kyllä kastunut ja kuivettunut ulkovajassa, joten se piti ensin hienontaa. Tätä jauhetta meni aina lavan puolikkaaseen hieman alle desi. Kun annostelut oli tehty, sekoitettiin kakat ja kalkki vanhaan kasvualustaan pohjia myöden.

IMG_1704-7394RAW

Lavan puolikkaaseen lisättiin päälle Biolanin Turvemultaa. Turvemultaa boostattiin Biolanin biohiilellä ja sammalturpeella jossa oli mykorritsoja ja hyötymikrobeja. Turvemullan voi korvata suoraan Biolanin Istutusmullalla, joka sellaisenaan sisältää lisäämiämme elementtejä. Lopuksi boostattu Turvemulta lisättiin lavan päälle, josta se istutusten yhteydessä sekoittuu vähitellen vanhempaan kasvualustaan. Ja sitten vaan odotellaan tomaattien istutukselle suotuisia kelejä.

IMG_1704-7395RAW

IMG_1704-7397RAW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...