Blogiyhteistyö: Biolan |
Itse otin Kasvusäkin käyttöön ilman Kasteluallasta. Tällöin säkin alle pitää tehdä viillot merkityille paikoille. Näistä viilloista mahdollinen ylimääräinen vesi pääsee poistumaan. Käytettäessä Kasteluallasta, käyttöönotto on hieman toisenlainen.
Kun pohjaan on tehty viillot. leikataan taimipaikat auki. Taimipaikkoja säkissä on kolme. Koska säkki sisältää lannoitteet koko kaudeksi, on tärkeää että merkittyjä taimipaikkoja noudatetaan. Koska säkissä on lannoituspanos säkin toisella reunalla, voi väärä istutuspaikka johtaa taimien palamiseen. Lannoituspanoksesta johtuen säkkiä ei saisi käsitellä ronskisti, joka voisi johtaa lannoitepanoksen sekoittumisen peruslannoitettuun kasvualustaan.
Tämän jälkeen voidaankin istuttaa taimet paikalleen. Poista taimen juuripotista mahdollinen ruukku, ja paina juuripottia kevyesti rikki. Tee säkkiin pieni kolo ja paina taimen juuri potti säkin mullan sekaan.
Taimien istutusten jälkeen kastele taimet niiden istutusreikien kautta. Kun taimet ovat juurtuneet viikon-kahden päästä, leikkaa säkin kastelureiät auki ja jatka kastelua jatkossa näiden reikien kautta. Tue taimet tarvittaessa.
Hei! Hauskaa tämä kasvien maailma. Kirjoitit maaliskuussa Villipurjosta ja Karhunlaukasta. Tähän ei voi kuvia liittää, mutta blogistani löytyvät molemmat kasvit. Ne ovat eri kasveja! Kasvi-iloa Ali
VastaaPoistaTuo siemenmyyjän nimeäminen todennäköisesti heittää tähän vielä villinkortin peliin, eli puhutaan kolmesta eri kasvista. Allium tricoccum, Allium ursinum ja todennäköisesti Allium ampeloprasum. Kuvittelen, että siemenistä pitäisi tulla Allium tricoccum kasveja, mutta vielä ei ole mitään viitettä mihinkään muuhun suuntaan kuin tavalliseen purjoon. Siemenet ovat todennäköisesti feikkejä.
Poista