tiistai 16. toukokuuta 2017

Biolan Kasvusäkki - poweria koko kaudeksi

Blogiyhteistyö: Biolan

Biolanin Kasvusäkki on näppärä tapa kasvattaa helposti. Kasvusäkki on samaan aikaan kasvua-astia, kasvualusta ja lannoitevarasto. Kasvusäkkiä ei tarvitse lannoittaa, kasteluun riittää vain vesi. Kasvusäkin kastelua voi vielä helpottaa hankkimalla sen alle vesivaraston, eli Kastelualtaan. Tällöin Kasvusäkin multa pysyy tasaisen kosteana pitkään. Paketti on siis kompakti ja huoleton ratkaisu parvekkeelle, mökille tai silloin kun kastelusta ei kyetä huolehtimaan tasaisesti.

IMG_1705-7571RAW

Itse otin Kasvusäkin käyttöön ilman Kasteluallasta. Tällöin säkin alle pitää tehdä viillot merkityille paikoille. Näistä viilloista mahdollinen ylimääräinen vesi pääsee poistumaan. Käytettäessä Kasteluallasta, käyttöönotto on hieman toisenlainen.

IMG_1705-7552RAW

Kun pohjaan on tehty viillot. leikataan taimipaikat auki. Taimipaikkoja säkissä on kolme. Koska säkki sisältää lannoitteet koko kaudeksi, on tärkeää että merkittyjä taimipaikkoja noudatetaan. Koska säkissä on lannoituspanos säkin toisella reunalla, voi väärä istutuspaikka johtaa taimien palamiseen. Lannoituspanoksesta johtuen säkkiä ei saisi käsitellä ronskisti, joka voisi johtaa lannoitepanoksen sekoittumisen peruslannoitettuun kasvualustaan.

IMG_1705-7555RAW

Tämän jälkeen voidaankin istuttaa taimet paikalleen. Poista taimen juuripotista mahdollinen ruukku, ja paina juuripottia kevyesti rikki. Tee säkkiin pieni kolo ja paina taimen juuri potti säkin mullan sekaan.

IMG_1705-7557RAW

Taimien istutusten jälkeen kastele taimet niiden istutusreikien kautta. Kun taimet ovat juurtuneet viikon-kahden päästä, leikkaa säkin kastelureiät auki ja jatka kastelua jatkossa näiden reikien kautta. Tue taimet tarvittaessa.

IMG_1705-7568RAW

IMG_1705-7563RAW IMG_1705-7574RAW

IMG_1705-7575RAW

 
IMG_1705-7573RAW IMG_1705-7576RAW

IMG_1705-7572RAW

IMG_1705-7565RAW

2 kommenttia:

  1. Hei! Hauskaa tämä kasvien maailma. Kirjoitit maaliskuussa Villipurjosta ja Karhunlaukasta. Tähän ei voi kuvia liittää, mutta blogistani löytyvät molemmat kasvit. Ne ovat eri kasveja! Kasvi-iloa Ali

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo siemenmyyjän nimeäminen todennäköisesti heittää tähän vielä villinkortin peliin, eli puhutaan kolmesta eri kasvista. Allium tricoccum, Allium ursinum ja todennäköisesti Allium ampeloprasum. Kuvittelen, että siemenistä pitäisi tulla Allium tricoccum kasveja, mutta vielä ei ole mitään viitettä mihinkään muuhun suuntaan kuin tavalliseen purjoon. Siemenet ovat todennäköisesti feikkejä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...