lauantai 20. toukokuuta 2017

Tomaatit lavoihin

Tomaattien siirto on pyörinyt mielessä siitä saakka kun chilit ja paprikat ruukutettiin lopullisiin ruukkuihin. Tilanahtaus oli merkki siitä, että kasvihuoneessa on nyt jotain liikaa. Tomaattien siirto on ollut yleensä viimeinen merkkipaalu ennen kasvihuonekauden kunnollista aloittamista. Nyt säät olivat ihanteelliset ja lämmintäkin oli luvassa, joten tomaatit saivat luvan lähteä lopullisille sijoilleen kausihuoneeseen.Tarpeen tullen tuonne pitää järjestää lämmitystä, mutta toivottavasti selvitään ilman.

IMG_1705-7578RAW

Tomaattien siirto tapahtui siis 19.5. Viime vuonna siirtoon ryhdyttiin helatorstaina, eli n. viikkoa myöhemmin. Tomaatit siirrettiin lämmitetystä kasvihuoneesta muitta mutkitta. Lämmin sai ne tosin nuukahtamaan, vaikka ne oli ennen siirtoa kasteltu. Tomaateille tehtiin penkkeihin kolot, johon ne upotettiin. Tomaattipenkit oli operoitu juuri vähän aikaa sitten ja kasvualustaa oli etukäteen paranneltu.

IMG_1705-7587RAW

Tomaatit ovat olleet tänä vuonna aivan uskomattomassa iskussa. Paikoitellen raakileitakin löytyy kolmessa tasossa ja tämän lisäksi kukkiakin vielä parissa tasossa päälle Juuristot ovat olleet aivan huikeita ja 17cm väliaikaiset purkit ovatkin täyttyneet hyvin juurista.

IMG_1705-7583RAW

IMG_1705-7585RAW

Tänä vuonna tomaatteja ei tarvinnut istuttaa makuultaan, yhtä pitkää lukuun ottamatta. Eikä sitäkään tarvinnut viedä paljoakaan pitkälleen. Viime vuonna kun kaikki tomaatit piti istuttaa pitkin pituuttaan.

IMG_1705-7581RAW

Vesiviljely päätettiin jättää tänä vuonna käyttämättä. Se on mahdollista ottaa mukaan kasvihuoneessa olevaan tippukastelujärjestelmään mukaan, mutta se on mahdollista myös ajaa itsenäisenä. Onhan siinä oma vesisäiliö alla. Kastelun toteutus tämän suhteen on vielä auki, mutta kasvualustat ja salaojitukset tehtiin mahdollistaen reippaammankin kastelun.

IMG_1705-7597RAW

Tomaattilajikkeiden kanssa päädyttiin rankkaan karsintaan viime kausista. Nyt lajikkeina Moneymaker, Dunne, Black Pearl ja Oxheart. Oxheart jää ensikaudella pois. Se on pettänyt jo liian monena vuotena huonohkolla kasvulla ja heikoilla taimillaan. Tämän tilalle pitää etsiä jokin uusi lihaisa iso tomaatti. Oxheartista on testissä pari vartosta, joilla yritetään saada tähän lajikkeeseen puhtia ja ryhtiä. Tomaattien varttaminen toiseen perusrunkoon ei ole ammattipuolella erikoinen juttu.

IMG_1705-7595RAW

IMG_1705-7594RAW

IMG_1705-7591RAW

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Täällä odotellaan uuden kasvihuoneen valmistumista. Realistisesti ajatellen menee kuitenkin vielä kaksi pitkää viikkoa ennen kuin pääsen siirtämään kasveja uuteen paikkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siirron jälkeen kaikki näytti hyvältä, mutta jo seuraavana päivänä aika dramaattista nuutumista. Nyt kasvihuonetta varjostettu harsolla. Aurinkoiset lämpimät päivät ei oikein sovi siirron ajankohdaksi. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...