maanantai 5. kesäkuuta 2017

Positiivissa merkeissä

Vaikka blogissa käyttämäni julkaisutyökalu on edelleen rikki, muuten näyttää oikein mallikkaalta.

Kasvattelut kausikasvihuone on lähtenyt käyntiin ja nyt vain hoidetaan kasvustoa. Samaa ei ihan voi sanoa chilihuoneesta, jossa vesiviljelyjärjestelmät antavat vielä odottaa itseään. Järjestelmän laitto täysin uusiksi on vaatinut paljon työtä viime kauden lopusta asti ja vaatii vieläkin. Uutena 500 litran maanalainen säiliö ja kolme satelliittitankkia, joista yksi on kasvihuoneen ulkopuolella avomaakurkun vesiviljelylle. Kierrolta palaavan veden vedenpuhdistussäiliöön pitää vielä rakennella ja keksiä puhdistussysteemejä. Kurkkunft on vain laukaisua vaille valmis ja yrttiränniä varten on ostettu tarpeeksi tehokas pumppu. Nostokorkeus satelliittitankin pohjalta yrttirännille on n. 2,5m, joka asettaa hieman haasteita.

Asioiden keskeneräisyys estää toistaiseksi kasvien sijoittelun lopullisille paikoille. Tästä ei toistaiseksi ole ollut haittaa, vaan kasvu on erittäin hienolla mallilla kummassakin kasvihuoneessa. Kiitosta onnistuneesta kauden alusta pitää jakaa Biolanin ja Jaakontaian suuntaan. Mykorritsa, hyötymikrobit ja kasvua parantava Jaakontaika ovat tehneet ihmeitä. Lannoitus on myös edennyt uuden reseptiikan kanssa, jossa olen tuunannut Yaraa Remon lannoitteilla. Koskaan aiemmin kukinta ei ole ollut näin runsasta, eikä kasvatukset ole olleet tässä mallissa vielä kesäkuun alussa. :)


2 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintoista, vesiviljelyyn en ole aiemmin harrastajatasolla perehtynytkään, mutta te chilimiehet ovat oma rotunne kerta kaikkiaan - mukavia vinkkejä olenkin messuilla saanut, perusteellista paneutumista asiaan ja se on hyvä! Vanhaan malliin multapenkissä meillä kaikki kasvaa :D Tuota Jaakontaikaa pitäisi kokeilla, kunhan löydän sitä jostain kaupasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesiviljely lähti liikkeelle ensin uteliaisuudesta ja sittemmin helppouden tavoittelusta. Helppoutta en ole vielä löytänyt, mutta ehkäpä se tässä vielä joskus tavotetaan. Tällä hetkellä yritän skaalata järjestelmiä tarpeen kokoisiksi ja saada samalla naitettua yhteen perinteisen multaviljelyn kanssa. Onhan vesiviljely helppoa, mutta järjestelmien kanssa menen kierätys ja tee se itse hengessä ja se tuottaa välillä turhaan päänvaivaa. Raha ei tässäkään tapauksessa tekisi autuaaksi, mutta helpottaisi kummasti. :D

   Jaakontaian jälleenmyyjiä löytää täältä:
   http://www.jaakontaika.fi/jaelleenmyyjaet

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...