maanantai 25. joulukuuta 2017

Retiisiä pöytään, ituina

Blogiyhteistyö: Siemenkauppa.com

Retiisi mielletään kevään tai alku kesän kasviksi. Avomaalla se kärsii usein kirpoista ja maassa olevista toukista. Retiisistä voi toki nauttia muulloinkin ja kaiken lisäksi helposti. Nimittäin ituina. Retiisin idut tarjoavat yllättävästi retiisin makua ja potkua ympäri vuoden.

Itujen kasvattaminen on todella helppoa, hauskaa ja tuloksia saa aikaiseksi todella nopeasti. Kirjoittelin aiemmin sinimailasen kasvatusta itujen näkökulmasta, eikä tämä retiisikään eroa sinimailasen kasvatuksesta juuri yhtään.

Perusperiaate itujen kanssa on siis sama. Siemenet likoamaan yöksi pimeään, huuhtelu. Jatko pimeässä itämiseen saakka ja huuhtelu 2-3 kertaa päivässä. Kun itäminen on lähtenyt käyntiin, idut valoon. Huuhtelu edelleen 2-3 kertaa päivässä.

Nämä retiisit olivat syöntivalmiita kahdeksassa päivässä. Retiisien ituja ei välttämättä tarvitse käyttää heti tässä vaiheessa, vaan niiden voi antaa kasvaa. Idut voi myös antaa kasvaa versoiksi, jolloin niissä on myös enemmän syötävää. Retiisin idut ovat voimakkaita, mutta kasvun myötä miedontuvat jonkin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...