tiistai 27. helmikuuta 2018

Köynnöspinaattia pakkaseen

Tänä vuonna saan mahdollisuuden kokeilla köynnöspinaattia. Tästä kiitos Sonjalle, joka lähetti köynnöspinaatin siemeniä. Sonja onkin kokenut köynnöspinaatin kasvattaja ja on saanut paljon kokemusta kasvista. Kasvista kiinnostuneille, suosittelenkin piipahtamaan Sonjan Puutarhassa.

1-IMG_20180227_090501

Köynnöspinaatti ei ole nimestään huolimatta pinaatti, vaan monivuotinen revonhäntäkasvi. Sen alkuperä on Kaukasukselta ja tämän alueen ilmastot sisältävät myös talven. Talvi onkin ratkaiseva, koska köynnöspinaatti tarvitsee itääkseen kylmäkäsittelyn.

Luontevinta on tehdä kylvöt syksyllä, vaikkapa kukkapurkkiin, joka jää talveksi ulos. Jos kylvö syystä tai toisesta jää tekemättä syksyllä, voi siemenet kylmäkäsitellä. Hyötykasviyhdistys antaa köynnöspinaatin siemenien kylmäkäsittelyn ajaksi kuusi viikkoa. Niinpä siemenet matkasivat nyt pakastimeen, josta ne päätyvät kylvöön huhtikuussa.

1-IMG_20180227_090525

1-IMG_20180227_091022

4 kommenttia:

 1. Meillä on vanha köynnöspinaatti isännän rakas kasvi. Sitä hoidetaan ja paijataan, rakennelmia tehdään jos vaikka minkälaisia. Kaunis se on ja versoo hyvin aikaisin. Pieniä siementaimia löytyy aina sieltä ja täältä kukkapenkistäni. Kasvi on erittäin kestävä ja suositeltava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Monelta on tullut nyt positiivisia kommentteja tästä kasvista ja odotan innolla tätä. Yritän kovin etsiä uusia kestosuosikkeja, mutta sellaisen löytyminen tuntuu todella vaikealta. Tässä voisi olla potentiaalia. :)

   Poista
 2. Minulla on pari vuotta vanha köynnöspinaatti. Mietin vain että kerätäänkö siitä satoa vain alkukesästä vai voiko hyödyntää koko kesän?

  VastaaPoista
 3. Tätä pitäisikin kokeilla. Vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...