sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Keisarinelämänlangat itivät jo

Tänään tarkastaessani perjantaina kylvettyjen siementen kylvömullan kosteutta, olikin muovikuvun alla vastassa melkoinen yllätys. Keisarinelämänlangat olivat jo itäneet.

Ne itivät siis alle kahdessa vuorokaudessa. Toki itäminen sai jo hyvän spurtin, kun siemeniä liotettiin vuorokaudessa itämisen helpottamiseksi.

1-IMG_20180304_134450

Vaikka kylvömulta oli pehmeää ja sitä ei tiivistetty, oli juuren työntövoima osilla itäneitä ollut niin suuri, että siemen oli työntynyt pois mullasta. Näille pinnalle työntyneille tehtiin hieman reikää multaan ja työnnettiin varovaisesti takaisin multaan.

1-IMG_20180304_143603

6 kommenttia:

 1. No ovatpas nopsia itämään! Tämä elämänlanka ei ilmeisesti ole yhtä leviävä kuin elämänlangaksikin kutsuttu karhunköynnös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keisarinelämänlanka on yksivuotinen ja ei ainakaan sen kautta leviä pitkälle.

   Karhunköynnös onkin sitkeä riesa. Ollaan sitä nyhdetty jo monta vuotta ja kokeiltu myrkkyjäkin, mutta niin se vaan pukkaa jostain maan alta. Se levisi joskus naapurin puolelta ja sitten on yritetty kaivaa sen juuria ylös. Voitolla toki jo ollaan. :)

   Poista
 2. Oho, kylläpä nopeasti itivät! Ps: päivitiin blogiini tietoja chilin taimien kasvusta ja multalaaduista edelliseen postaukseen. Näyttää siltä että hyvin lähtevät kasvuun vaikka ei olekkaan taimimultaa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin käydä katsomassa. Kiitoksia vinkkauksesta. Olen pikkaisen huono seuraamaan muiden blogeja. :D

   Poista
 3. Hei! Onko sulla ennemmin kasvanut Keisarinelämänlankaa. Mulla on nyt eka kertaa hyvällä alulla parikymmentä "lankaa". Pari oli jo n. 15 centtisiä. Latvoin ne, niin jotta pari lehteä jäi jälelle, oliko oikein, ei tietua saisko niitä latvoa, mutta aika hujoppeja, ykslankasia kasvaa jos ei latvo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lea!
   Ensimmäistä kertaa kasvaa, jos ei lasketa niitä naapurista karanneita aitoja elämänlankoja. 😂
   Keisarinelämänlangasta löytyy todella vähän tietoa. Meillä on n. puolet latvottu ja puolet ei. Latvotut ovat vähän herkemmin alkaneet tekemään sivuhaaroja, mutta kyllä niitä löytyy latvomattomistakin. Tosin meillä on käytetty Jaakontaikaa ja se tuntuu lisäävän kasvien haaraantumista ilman latvontaakin. Eli lastvonta ei missään nimessä ollut virhe. Erittäin hyvä tapa ohjailla elämänlangan kasvua. 😃

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...