lauantai 10. maaliskuuta 2018

Koulintoja ja ruukutuksia

Tälle lauantaille oli varattu runsaasti ruukuttamista ja koulintoja. Lauantai olikin hyvä päivä tällaiselle toiminnalle, koska olen pitänyt lauantaita Jaakontaian sumuttelupäivänä. Jaakontaika pienentää kasvien stressitiloja ja näin auttaa paremmin yli shokista. Toistaiseksi olen Jaakontain kanssa seitsemänpäiväisessä suihkutusrytmissä, mutta myöhemmin siirryn viisipäiväiseen rytmiin. Eli en patista kasveja vielä kovaan kasvuun.
 


Chilit olivat eräänlaisessa pääosassa tänään, koska ne olisi pitänyt saada uusiin ruukkuihin jo ajat sitten. Monesti pitää tehdä kompromisseja pienten esikasvatustilojen takia. Tästä johtuen joudutaan rajoittamaan tilan käyttöä ja kasvien lehdet usein koskettavat toisiaan ja kasvit varjostavat toisiansa, joka hieman syö kehitystä.


Rocotojen juurikehitys oli hieman vaatimaton heikossa kylvömullassa.

Chilit eivät todellakaan ole tällä kaudella hyvin edustettuina. Oma mielenkiintoni hirveisiin lajikemääriin on vähentynyt ja yritän etsiä vähenemissä määrin omaan suuhuni sopivaa täydellistä chiliä. Tällä kaudelle tavoitteena oli kaksi chiliä. No, tästä lipsutaan nyt, kun hyviä taimia tuli yli odotusten hyvän itämisen johdosta. 1+1 on nyt muuttunut 3+3 määräksi. Lajikkeina Rocoto Manzano red ja Aji verde. Ruukutukset tehtiin 12cm ruukkuihin ja multana käytettiin voimakasta BioBizzin All mix multaa. Yksi rocoto päätyi juurien pesuun ja se päätyy elävään sammaleeseen ja myöhemmin 30x30x30cm sammalkuutiossa vesiviljelyyn.

Chilit olivat hieman jo kasvaneet ohi 12cm purkin syvyydestä, eli syvemmälle olisi pitänyt saada

Vaahtera-auliot ovat yhtä luukuun ottamatta olleet jähmeässä kasvussa, mutta lähtivät tässä n. viikko sitten loistavaan kasvuun. Nyt niiden koko hajakylvöpurkissa on tullut pisteeseen jossa ne pitää koulia erilleen ja samalla suurempiin ruukkuihin.


Vaahtera-auliot lähtivät äkkiä kasvuun


Vaahtera-aulioiden juuret olivat hyvät hajakylvöpurkissa

Keisarinelämänlangat olivat nopeita kasvamaan

Vaikka keisarinelämänlankojen kylvöstä on vasta kulunut viikko, tulivat ne jo sopivaan koulimiskokoon. Niiden juuret olivat suhteellisen hyvin kehittyneet. Kylvömultana käytetty Canna Terra Seedmix-kylvömulta osoittautui erittäin hyväksi hajakylvöjen koulintoihin. Mullan rakenne petti helposti ja näin hennot juuret oli helppo eritellä toisistaan koulittavaksi eteenpäin. Keisarinelämänlankojen energian saantia kasvualustasta haluttiin hieman rajoittaa rivakan viikkokasvun perusteella, joten All mix multaan sekoitettiin roima osa laimeampaa kookosrouhetta.

Myös jurovat tuntokasvit pääsivät vihdoin uuteen purkkiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...