perjantai 4. toukokuuta 2018

Kurkkua ja videota kurkkurännistä

Sain kerrankin ajoitettua kasvihuonekurkut normaalia aikaisemmin. Yleensä kasvihuonekautta on kulunut hyvä tovi, kunnes muistan edes kylvää kasvihuonekurkut.

Katso video rännistä ja vedenkierrätysjärjestelmästä
Katso video rännistä ja vedenkierrätysjärjestelmästä

Tänä vuonna lähdin muuttamaan vesiviljelyränniä viime vuotisten juuristoalueen ongelmien takia enemmän kastelutyyppiseksi. Ratkaisulla haen enemmän hapekkuutta koko juuristoalueelle, mutta myös hieman enemmän tilaa juurille kasvualustan osalta. Kertoilin aikaisemmin siitä miten päädyin nykyiseen ratkaisuun.

Ruukkujen myötä vapauduin irti kivivillasta, jota olen aikaisemmin käyttänyt tässä rännissä kurkkujen kasvualustana. Lähdin lopulta kokeilemaan neljää eri kasvualustaa järjestelmän kanssa. Cannan kookoskoitua, Coco Agron kookoskuitua, edellistä +30% perliittiä ja omaa sammalkasvualusta sekoitustani.

Tomaattien ruukutusjutussani kertoilinkin jo miten käsittelin mansikoille suunnattua kookoskuitua ja saman typpi-kalsium sekä kalkituskäsittely tein myös tällä kertaa Coco Agron kookoskuidulle.

Oldtimer Granules mykorritsatuotetta istutuskuoppaanCoco Agron erittäin karkeaa kookosta +30% perliittiäOma kasvualustasammalseokseni salaisilla ainesosilla ;)


Floraflexin kansi paikallaan

Olen ajanut järjestelmää jo muutamia kertoja ja olen todella ihastunut Floraflexin kansiin tapana kastella. Pelkäsin etukäteen veden huonoa valumista kookoksen ja sammaleen läpi, koska kasvualustaa piti kuitenkin jonkin verran tiivistää purkkiin. Huoli oli kuitenkin turha ja kasteluvesi on valunut kasvualustojen läpi todella hienosti. Ei siis minkäänlaista tulvan syntymisen riskiä. Nähtäväksi jää pysyykö tilanne samanlaisena koko kauden.GoGro 15L passiivinen altakastelu-moduuliSiruunakurkku päätyi kookoskuidussa GoGro moduuliin

Hieman alkuperäisistä suunnitelmista poiketen päädyinkin laittamaan sitruunakurkun passiiviseen GoGro-altakastelumoduuliin. Tämä tuli juuri hiljattain Pavunvarren valikoimiin ja on eräänlainen vastine AutoPot järjestelmille, jolle on Englannissa jopa vannoutuneita kaupallisia kasvattajia. Järjestelmän juju on siinä että se ei tarvitse lainkaan sähköä ja toimii automaattisesti painovoiman avustuksella. Järjestelmä voi kattaa vain yhden ruukun ja vesisäiliön, mutta on laajennettavissa kattamaan kymmeniä ruukkuja. Moduulin mukana toimitetaan tarpeellisia tarvikkeita ja mm. kohohana, joka hoitaa kastelun automaattisesti.

Järjestelmä on erittäin yksinkertainen ja helppo kasata ja pitää puhtaana. Omassa moduulissani ei ole vielä säiliötä kiinni, mutta tältä yksiköltä odotan paljon juuri sen helppouden ja huolettomuuden osalta.


Baby f1 ja Hopeline f1 päätyivät viime vuotiseen tapaan amppeliin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...