keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Oldtimer Organic lannoite testiin

Helsingin Puutarhatarvike lähetti testiini Plant Magicin Oldtimer lannoitesarjan. Sarjan nimestäkin voidaan jo päätellä, että kyseessä on luomulannoite. Luomulannoittaminen ei ole oikein ollut oma juttuni, mutta tämän tilaisuuden myötä sitäkin on hyvä kokeilla.

Oldtimer Organic sarja koostuu kahdesta päälannoitteesta ja yhdestä päälannoitelisästä. Näiden lisäksi sarjaa on mahdollista täydentää eri lisäravinteilla ja vitamiineilla.

Oldtimer Grow on kasvun ajan lannoite, joka ei ainoastaan ruoki kasvia, vaan myös maaperän mikro-organismeja ja hyödyllisiä sieniä. Lannoite ei vain stimuloi kasvua, vaan myös sen yleistä terveyttä, makua ja aromeita.

Oldtimer Bloom on sadon ja kukinnan ajan lannoite. Sen koostumus takaa terveen ja hyvänmakuisen ja aromikkaan sadon. Se ruokkii myös maaperän mikro-organismeja ja hyödyllisiä sieniä kasvualustassa.

Organic PK 4-8 on sadontuoton ja kukinnan boosteri. Se lisää hedelmäntuottoa, kukintaa, väriä sekä sadon makua ja aromeita.

Granules on mykorritsa ja hyötymikrobivalmiste. Jauhetta käytetään ruukutuksen yhteydessä luomaan kasvualustaan hyvä mikrobi- ja sienijuurikanta. Tämä parantaa kasvinvesitaloutta kasvaneen juuriston ansiosta.

Root Stimulant on juuriston boosteri. Se nopeuttaa juuriston kasvua ja auttaa sitä palamaan stressistä. Lisää juuristoalueen terveydentilaa ja paksuutta.

Bio-Silicon antaa suojaa tuholaisia ja voimakasta valoa vastaan. Se myös estää oksistoa katkeamisilta vahventamalla soluseinämiä. Erinomainen hyöty silloin kuin kasvusto on tiheää ja satoa on oksistolla paljon.

Evolution on kasvin herättäjä, joka auttaa kasvia palaamaan eri stressitiloista ja kiihdyttää sen tekemään uusia silmuja. Vahvistaa ja nopeutta kasvin kasvua.

Veg Boost antaa potkua kasville ja herättää sen kasvuun esim. istutuksen jälkeen. Räjäyttää päätesilmun kasvuun, nostaa stressin kestävyyttä, nostaa juurikasvua, vähentää ravinteiden huuhtoutumista ja parantaa niiden imeytymistä.

Biowetter auttaa kasvia toipumaan kuumasta, kylmästä, fyysisistä vaurioista, myrkytystilasta ja uudelleen istuttamisesta. Se poistaa pintajännitystä, jolla on lehtilannoitusta ja kastelua parantava vaikutus.

Oldtimer Magnesium on orgaaninen magnesiumlannoite. Se estää ja auttaa nopeasti magnesiumin puutostiloissa. Käytettäessä ennaltaehkäisevästi, se parantaa myös PK-boosterin tehokkuutta.
Miettisin pitkään sitä minkä kasvin kanssa lähden kokeilemaan Oldtimer-sarjaa, koska kasvin piti olla mullassa tai turpeessa ja poissa automaattikastelun piiristä. Lopulta tilanne ratkesi yllättäen kun ulkokasvatukseen päätyi neljä tanskanvienti tomaattia.

En ole koskaan oikein ymmärtänyt ulkomaisten lannoitteiden antotaulukkoja ja niiden viikkojakoja. Kasvit kun eivät kasva millään sellaista vauhtia kuin taulukot antavat luvan ymmärtää. Niinpä niiden suhteen pitää soveltaa melko paljonkin. Koska orgaaniset lannoitteet ovat hieman “kankeita” johtuen ravinteiden raaka-aineista, tulee ravinteiden annostuksesta poikkeava siihen mitä olen yleensä tottunut näkemään ja antamaan. En anna tämän hämätä, vaan yritän noudattaa Plant Magic ohjeistusta annostuksia…

…kahden tomaatin kanssa. Plant Magic ohjeet Oldtimer sarjalle ovat jonkin verran muuttuneet ja netistä onkin löydettävissä muutamia eri ohjeistuksia. Ja koska hieman vierastan anto-ohjeistuksia ja niiden tuloksia teen kahdelle tomaatille oman mixin, joka vastaa pääravinteiden osalta jotain johon olen tottunut.

Kahden vasemman puoleisen tomaatin kanssa tulen seuraamaan mahdollisuuksien mukaan Plant Magicin ohjeistusta. Alla olevat kaksi taulukkoa on parsittu kasaan Plant Magicin sivuilta löytyvän aikatauluohjeistuksesta.
Pääravinteiden osalta Oldtimer annostelu näyttää tältä Bloom ajanjaksollaKokeellinen oma annostukseni näyttää käyränä tältä.

Oma annostus on koitettu pitää typen ja fosforin suhteen maltillisempana. Nähtäväksi jää kumpi toimii paremmin. Organic PK:n suhteen on heti huomattava, että se on pakkauskokona suunniteltu kulumaan suhteessa vähemmän kuin Grow ja Bloom. Näin ollen oma annostus ei ole parhain kun otetaan huomioon pakkauskoot. Todennäköisesti tulen vielä viilaamaan omaa annostusta jonkin verran tämän hetken tilanteesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...