maanantai 24. syyskuuta 2018

Kauden lopetus

Kausi 2018 alkaa olla takana. Kauden lopetus on tapahtunut hitaasti, eikä sitä ole kirjaimellisesti tarkoitus lopettaa juuri tähän päivään ja hetkeen. Kasvimaan ja kasvihuoneen hoito on ajettu alas vähitellen. Nyt viimeiset kasvit saavat pärjätä omillaan siihen saakka kunnes pärjäävät. Tämän jälkeen on vuorossa enää loppusiivous. Kasvihuonetta ei ole tarkoitus lämmittää, joten loppu voi olla yhdestä yöstä kiinni. Viime yönä käytiin lähellä nollaa ja tulevina öinä lämpötilojen pitäisi tippua miinuksen puolelle. Kasvihuone antaa vielä suojaa hetkellisesti.

1-IMG_20180924_173349
Avomaa alkaa olla tyhjä.
1-IMG_20180924_173325
Partenon kesäkurpitsa jaksaa vielä.

1-IMG_20180924_173437
Half tall lehtikaalista riittää syömistä vielä pitkälle talveen.

1-IMG_20180924_173539
Onnistunut kevät vaikuttaa paljon okien koko kauteen. Nämä okat eivät rehottaneet missään vaiheessa.

1-IMG_20180924_173554
… kun taas nämä okat olivat keväällä harson alla ja ne rehottivat koko kauden runsaan vihreinä. Tosin raparperit rehottivat vieläkin enemmän.

1-IMG_20180924_175816
Kasvihuone alkaa olla melko tyhjä. Vain muutamia tomaatteja jäljellä. Okat siirtyivät nyt sisälle kasvihuoneeseen.

1-IMG_20180924_174114
Juurimätää. Sen karkotus ei onnistu allekirjoittaneella mitenkään. 24/7 pörissyt ilmapumppukaan ei pitänyt sitä poissa.

Kausi oli jälleen vaiherikas. Taimivaihe elettiin kivuttomasti sisätiloissa. Ongelmat alkoivat kasvihuoneessa, jossa tomaatit, chilit ja kurkut alkoivat heti kärsimään. Ongelmanaiheuttajaksi epäiltiin rikkaruohomyrkkyä joka todennäköisesti tuli rehumelassista. Ongelmista huolimatta satoa kuitenkin tuli. Myöhemmin tomaatteja vaivasi runsas latvamätä ja halkeilevat hedelmät.

Kurkut kasvoivat melko hienosti, kunnes niihin iski härmä kesäkuun viileinä öinä. Niiden osalta kesä ja loppuaika olikin sitten pelkkää kituuttamista. Härmän lisäksi kurkut kärsivät runsaasti myös juuristoalueen ongelmista. Juurimätää vai liian heikkoa kastelua? Tämä ei selvinnyt.

Kauden yllättäneimmät kasvit olivat taitepapu Ferrari, kyssäkaali Delicatess weisser, kesäkurpitsa Partenon f1, jättikurpitsa Nelson f1, lehtikaali Half tall.

Tomaateista Black Krim ja Zlatava olivat erinomaiset lajikkeet. Muitakin hyviä oli, mutta näiden osalta miinusta tuli hitaudesta tai pienestä satoamisesta.

Pettymyksiä kasvien suhteen myös oli. Suurimmalta osalta pettymystä aiheuttivat monet kukat ja jotkin avomaakasvit. Näiden osalta ongelmat rajoittuivat huonoon itävyyteen tai kasvuun. Suurimmaksi ongelmienaiheuttajiksi voidaan sanoa väärät olosuhteet.


Kausi on tältä erää tässä. Pistän kimpsut ja kampsut kasaan. Samalla siirrän blogin kelluvaan tilaan ja lopetan aktiivisen bloggaamisen. Alati vähenevät kävijämäärät eivät kannusta enää bloggaamaan. Vaikka blogissa olikin tänä vuonna jälleen ennätykselliset kävijämäärät, on puutarhablogien tarjonta paisunut liiaksi ja samalla kävijät hajautuvat entistä enemmän eri sivustoille. Toisaaltaan vuorovaikutukseton blogi ei palvele ketään ja työmäärältään se on syönyt vuosien saatossa lukemattoman paljon aikaa. Liikaa. Aika on taas aina pois jostain muusta, varsinkaan kun siitä ei saa mitään korvausta. Blogia en ole lopettamassa ja jatkossa kirjoitan vain satunnaisia juttuja, kun tuntuu siltä että aihe kaipaa kirjoittamista ja aikaa löytyy. Viikottaiset artikkelit alkoivat olla pakkopullaa, jotka vain stressasivat aikataulullaan, kiireellään ja työmäärällään. Blogi oli kuin rikkinäinen rengas jossa kävijämäärät pysyivät yllä rankalla mainostamisella, mutta mainostamisen jälkeen se tyhjeni välittömästi. Oravanpyörä oli järjetön, joka lopulta myös puolsi päätöstäni. Myös toimimaton Blogger alusta ja rikkinäiset julkaisutyökalut ovat tuoneet myös omat ongelmansa, koska usein jo kirjoitetun julkaisun saaminen julkaistuksi on osoittaunut melko mahdottomaksi tehtäväksi.

4 kommenttia:

 1. Kyllä minä ainakin luen mielelläni, aina oppii jotain uutta vaikken osaa vielä kommentoida vastalkajana.

  VastaaPoista
 2. Mä kans luen mielelläni. Luen myös vaikka päivittäisit harvemmin.

  Irma

  VastaaPoista
 3. Jukan blogissa riittää luettavaa ilman viikkopäivityksiäkin. Iloista ja reipasta talvea kaikille Multasormille, keväällä sitten taas ��

  VastaaPoista
 4. Kyllä sivuillasi on tullut käytyä ajoittain. Olet ohjeillasi avittanut vaikka en ole kommentoinut. Ymmärrän ja ihmetellytkin joskus että miten aika riittää kirjaamiseenkin....mutta iso Kiitos

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...