Noin! Nyt on kausi sitten täysin virallisesti loppu. Viikon puolessa välissä pakkanen yltyi jopa –6 asteen lukemiin. Pitempään kestänyt viileä keli tiesi sitä sitten, että pakkanenhan tuli paukkuen kasvihuoneen sisälle. Kasvihuonetta ei tänä syksynä lämmitetty kuin yhtenä yönä. Pari jäljellä ollutta chiliä ovat odottaneet hiljaista ja hidasta kuolemaansa jo kuukausia.
Tuplaharsoistakaan ei ole apua kovemmalla pakkasella
Vaikka aamulla pakkanen oli taas tiessään, oli se kuitenkin ehtinyt vierailla hallaharsojen alla ja noutaja oli käynyt vierailemassa rocoton kasvustossa. Alaosa tosin vaikutti säilyneen pakkasen puremalta. Sammalkuutiossa ollut rocoton nysä siirtyikin vielä sisälle.
Rocoto ei kestä lainkaan pakkasta
Viimeiset chilit ovat tarkoituksella jätetty näin myöhään, koska sato säilyy oksilla pitempään näin kuin poimittuna sisällä. Kun säät ovat olleet kohtuu suosiollisia, tämä järjestely oli mahdollinen. Muutaman chilin takia ei kasvihuoneen lämmittäminen ollut järkevää.
Sato säilyy kasvissa paremmin kuin poimittuna
Rocotossa oli jäljellä satoa melko mukavasti
Rocoton rungon nysä 30x30x30 sammalkuutiossa
Pakkanen oli vienyt myös täysin suojaamattoman Aji Verden
Vesiviljely on yksi toimivimpia, mutta samalla myös kaikkein helpompia kasvatusmuotoja. Tänä vuonna 2012 valmistuneessa ja pieniä modifikaatioita vuosittain nähneessä vesiviljelysysteemissäni kasvoi tänä vuonna Aji verde chiliä ja näiden välissä lehtikaali.
Lehtikaali kasvoi hienosti, mutta chilit olisivat saaneet kasvaa enemmän. Vaikka systeemit on tavallaan toimivia, on niissä aina enemmän tai vähemmän jotain parantamisen varaa. Tässä systeemissä on kokeiltu paria erilaista kastelumuotoa. Kasvualustana on ollut perliittiä, lekasoraa ja sammalta. Se mitä parannuksia tähän tekisin, on vielä keksittävä.
Vuonna 2012 valmistunut vesiviljely kaipaa päivitystä ja parantelua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti