lauantai 23. helmikuuta 2019

Kauden tomaatit kylvetty

Viime kausi meni kasvihuoneessa tomaattipainotteisesti ja sama meno jatkuu tänäkin vuonna. Lajikkeiden kirjossa koitetaan pysytellä kuitenkin maltillisella tasolla. Tällä yritetään tähdätä enemmän runsaaseen satoon, kuin muutamaan maistelutomaattiin. 
Taimimäärän päättäminen jokaisen lajikkeen kohdalla, on aina melkoinen päänvaiva ennen kylvöjä. Loppulaskelmissa päästiin lopulta 23 taimen tarpeeseen. Kylvöjen osalta pitää aina siemenen itämisluotettavuudesta riippuen kylvää muutamia varasiemeniä. Omien viime kauden siementen kohdalla määrä on aina vähän isompi, kun tietoa itävyydestä ei ole.

Pääpaino pidetään edelleenkin varmaluottoisessa Moneymakerissä. Sen määrä on tänä vuonna historiallisen pieni 4kpl. Moneymaker ei tosin kuulunut päivän kylvöihin, koska nämä kylvökset ovat jo mukavan kokoisella taimella. Koska perustomaattia kuluu kaikkein eniten, on Moneymakerin kaverina Fandango f1. Se on varhainen ja tuottoisa lajike. Se on uusi tuttavuus meillä.

Niin ikään uusia kokeilulajikkeita on Olivade f1 (luumutomaatti), Resi (kirsikkatomaatti), Ace 55 VF.

Viime kauden uusista lajikkeista jatkoon pääsi Black Krim (pihvitomaatti), Gordost Sibiri (pihvitomaatti), Citrina ja Zlatava.
Päivän muihin kylvöihin kuului malanbarinpinaatti, lehtiselleri ja koristehirssi. Koristehirssin siemenet peitettiin kevyesti vain vermikuliitilla. Lehtisellerin siemeniä ei peitetty lainkaan ja malabarinpinaatti kylvettiin normaalisti peittäen siemenet kevyesti mullalla. Kaikki päivän kylvökset päätyivät lämpölevyn päälle. Hirssin itämislämpötila on hivenen pienempi, joten se siirtyy lämpölevyltä parin päivän päästä pois.

Katso myös:

- Helpot ohjeet tomaatin kasvatukseen

- Tomaatin taimikasvatus


3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...